News + Insight
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Thuiswerk een blijver? Laat uw arbeidsovereenkomsten aanpassen!
We schreven er al over in een eerder artikel: thuiswerk wordt/is een blijver. Meer en meer werkgevers hebben het afgelopen jaar de voordelen van dit…
Slachtoffers phishing: verlies in de regel beperkt tot 50 euro
Alsmaar meer mensen worden het slachtoffer van internetfraude of phishing. De fraude treft lang niet meer alleen opa en oma maar ook jongeren voor wie…
Belastingvoordeel bij kwijtschelding huur ingevolge COVID-19
Wie een pand verhuurt aan een zelfstandige, kleine vennootschap of kleine vereniging die verplicht gesloten is door de federale coronamaatregelen, kan een belastingvermindering of belastingkrediet…
Duurzaam contracteren: een pleidooi voor de aanhef van de overeenkomst
Advocaten en juristen putten zich bij het opstellen van een overeenkomst uit in het bedenken van de meest onwaarschijnlijke scenario’s om zich vervolgens af te…
Ja maar, ik was alleen pro-forma bestuurder in de vennootschap!
In een procedure waar de aansprakelijkheid van de bestuurder aan de orde is, wordt nog al eens als verweer aangevoerd door een bestuurder dat hij…
Controleer uw algemene voorwaarden, ook B2B!
Beste Ondernemer, Zijn uw algemene voorwaarden nog ‘up-to-date’? Bieden ze nog voldoende bescherming bij gewijzigde of onvoorziene omstandigheden? De wetgever heeft het ondernemings- en contractenrecht…
Vastgoedmakelaar: exclusiviteit van de overeenkomst ook na stilzwijgende verlenging?
In een arrest van 19/05/2020 heeft het Hof van Beroep te Antwerpen geoordeeld dat een vastgoedmakelaar en diens klant kunnen overeenkomen dat het exclusief karakter…
Uw woninghuurovereenkomst beëindigen in onderling overleg
Waar op letten bij het einde van woninghuur in onderling overleg? Verhuurder en huurder kunnen in beginsel zelf, in onderling akkoord, een einde stellen aan…
Tenietgaan van de woning bij woninghuur
Einde door het tenietgaan van het goed Het goed kan feitelijk tenietgaan door bv. een brand of juridisch tenietgaan door bv. een onbewoonbaarheidsbesluit. Wanneer dit…
Waar op letten bij ontbinding van woninghuur in geval van wanprestatie?
Ontbinding van de woninghuur in geval van wanprestatie Zowel de verhuurder als de huurder kunnen de huurovereenkomst niet naar behoren uitvoeren, bijvoorbeeld door het niet…
Nieuwe regels in B2B-relaties: Onrechtmatige contractuele bedingen
Op 4 april 2019 verscheen in het Belgisch Staatsblad een wet die in het Wetboek van economisch recht drie sets van nieuwe regels invoert voor…
Nieuwe regels in B2B-relaties: Oneerlijke marktpraktijken
Op 4 april 2019 verscheen in het Belgisch Staatsblad een wet die in het Wetboek van economisch recht drie sets van nieuwe regels invoert voor…
Woninghuur: wat doen bij het overlijden van de (ver)huurder?
Overlijden van de verhuurder Bij het overlijden van de verhuurder stopt de huurovereenkomst niet. De erfgenamen treden in de rechten en de verplichtingen van de…
Nieuwe regels in B2B-relaties: Misbruik van de economische afhankelijkheid
Op 4 april 2019 verscheen in het Belgisch Staatsblad een wet die in het Wetboek van economisch recht drie sets van nieuwe regels invoert voor…
Heeft het recht passende oplossingen bij een pandemie?
Sinds maart 2020 worden wij allen – zonder enige uitzondering – wereldwijd geconfronteerd met de gevolgen van de corona-pandemie. Deze gevolgen situeren zich op velerlei…
Thuiswerk contractueel voorzien? Enkele valkuilen en tips.
Enkele headliners van de afgelopen dagen: “Corona: werkgever kan thuiswerk verplichten” “Wanneer thuiswerk de norm wordt” “Thuiswerk wordt aangemoedigd” Meer thuiswerk. Dat is een van…
Beëindiging van woninghuur: over huurschade en huurwaarborg
Beoordeling van de staat van het gehuurde Bij de beëindiging van de huur is de huurder gehouden om het gehuurde terug te geven aan de…
Corona: over de verplichte sluiting en betaling van de huur
Bij aanvang van de coronacrisis en de daaropvolgende lockdown, wilden sommige winkeliers of winkelketens geen huur meer betalen omdat hun winkel(s) verplicht gesloten waren. Zij…
Ondernemingen laten herademen tijdens corona
Tijdelijk moratorium tot 17 juni 2020 Ten gevolge van de coronamaatregelen zien ondernemingen hun activiteiten of omzet schrikbarend dalen. Dit kan aanleiding geven tot grote…
Een fresh start na corona
Door de verschillende overheden zijn aan de ondernemingen tal van steunmaatregelen toegekend, dit om de coronacrisis ongeschonden door te komen. Toch zullen na de Covid-19-pandemie…